onsdag den 3. marts 2010

Sko-reoler, krea-projekt og mere fridag

Igår var en fuldstændig fantastisk fridag! Jeg har i mange år haft svært ved at finde ud af hvad jeg skulle lave når jeg holdt fri. En fridag var helvede for mig, hvis ikke der var muligheden for lige at kunne snige et par mails ind eller en enkelt telefonsamtale. Jeg blev nærmest deprimeret af at gå rundt derhjemme en hel dag. Så jeg er nu på en mission for at ændre det! Jeg skal lære hvordan jeg kan lave ting i min fritid der gør mig glad, som ikke involverer mit arbejde og som får mig til at slappe af. Og nok det mest vigtige - ting der ikke er en deadline på! Så hvis jeg får lyst til at smide det hele på gulvet og tage en tur i Dyrehaven, så gør jeg det!

Hvordan lærer man så lige det? Tja, for mit vedkommende handler det bl.a. om at have min (efterhånden lange) liste med ting der gør mig glad, og som jeg har lyst til at lave. Jeg satte mig ned imorges, tog listen frem og så på hvilke ting jeg kunne have lyst til i dag. Der er både generelle ting på, såsom "gå en tur", "krøl dig op i sofaen med en bog" og "tag en fantastisk yogatime", men også specifikke ting som "sy legetæpper", "organiser klædeskabet" og "strik tørklæde færdigt" som jeg har tilføjet de seneste dage. Så kan jeg vælge hvad jeg vil, men der er ingen deadlines eller krav om at jeg SKAL nå tingene. De hjælper mig bare til at erkende at der godt kan være et formål med en dag, der ikke involverer arbejde.

Jeg fik endelig organiseret vores sko og støvler i entreen, hvilket giver mig en helt anden ro når jeg træder ind i lejligheden, end 14 par fodtøj smidt hen af entrégulvet. Og fint ser det jo ud


I øvelsen på at holde fri sådan rigtigt, har jeg også fået gang i et nyt krea-projekt som jeg købte ind til igår


Vendbare legetæpper til familiens nyankomne børn (der er mange) - glæder mig helt vildt til de er færdige! Med det her projekt var jeg lige ved at falde i, og sætte en deadline for projektet. Jeg fik lige hurtigt planlagt at de da alle sammen skal være færdige til weekenden hvor jeg ser modtagerne. Men hvorfor? Fandme nej om jeg skal få stresset mig selv over en deadline på LEGETÆPPER! Så nu bliver de færdige når de gør, og jeg kan hygge mig med dem præcis ligeså meget jeg vil.

Har besluttet at holde mere fri i dag, i anledning af solskinnet. Har en hel dag uden aftaler og det er skønt! Jeg nyder virkelig nu, at vide at jeg har en masse ting i baghånden jeg kan tage mig til hvis jeg vil (legetæpper, bryllupsinvitationer, rengøring, fotosortering og meget andet) men jeg kan også bare sige nåh og sætte mig på en bænk i gården. Vidunderligt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar