lørdag den 27. marts 2010

Kopper

Her er et billede min psykolog gav mig, hvor hun snakker om at alle mennesker har et vist antal kopper indeni sig, der alle skal fyldes i, før man er tilfreds og har det godt. Jeg har en arbejdskop, en yogakop, en kærestekop, en bog-læsningskop, en madlavningskop, en familiekop, en sovekop, en spisekop osv. Og jeg har kun en bestemt mængde vand at komme i de kopper. Der er en balancetilstand mellem de kopper, hvor hver kop har lige præcis det perfekte niveau vand i sig. Det er der jeg har det bedst. Men hvis jeg kommer til at komme for meget vand i arbejdskoppen f.eks. (bruger for meget energi på arbejde), så må der jo fjernes noget vand fra en anden kop. Og så kommer ubalancen... Hvilke kopper har du? Og er de i balance? 

Jeg synes det er et fantastisk billede, der virkelig giver mig en dyb forståelse for, at det altså ikke går bare at putte mere og mere energi i arbejdet, hvis man vil have balancetilstanden. Ellers må man slå kopper i stykker, så de ikke længere er der. Men det er måske heller ikke så sjovt (eller sundt)...

3 kommentarer:

 1. smukt billede af den indre balance, som er svær, når man har stress. Jeg har en løbe-kop, kæreste-kop, the-kop hehe.., familie-kop, studie-kop, arbejds-kop, sove-kop og en fjolle-lege-kop. Om de er i balance, tjaaa.... jeg har selv stress, så kopperne kan sagtens vælte lidt hulter til bulter indimellem.
  Tak for et godt indlæg og god weekend :) Vh Katrine

  SvarSlet
 2. Ligesom Katrine kan jeg rigtig godt lide billedet med kopperne. Det er for mig rigtig godt at tage frem, når jeg nærmer mig en tilstand af arbejddsnarkoman. De andre kopper skriger på vand, og nogle af dem bliver særdeles tørstige og er tæt på at gå i stykker. Heldigvis er det lige nu muligt for mig at putte vand i nogle af de andre kopper og det gør mig lidt gladere :)
  Håber dine kopper er i balance - hav en rigtig god søndag.
  /Lisbet

  SvarSlet
 3. Wau, det var super god beskrivelse af hvad der sker når der er ubalance... Det vil jeg helt sikker huske. Der er kun en vis mængde vand! Jeg kan mærke at min løbe-kop og forberedelses-kop er tørstige.

  Tusind tak for hjælpen og reminderne, håber du har en fantastisk påske,

  Love Lova

  SvarSlet