onsdag den 10. marts 2010

Lever du hurtigt?

Har du nogensinde lagt mærke til i hvilket tempo du gør ting? Jeg fanger gang på gang mig selv i at gøre alting hurtigt - så i dag vil jeg leve langsomt. Jeg går hurtigt rundt, læser hurtigt, vasker hænder i højt tempo, spiser på 5 minutter, har flere faneblade med hjemmesider åbne på én gang for at spare tid, bliver irriteret hvis folk cykler langsomt på cykelstien, synes min kæreste er for langsom til at skære løg, folk tager for lang tid om at stige på bussen, tørrer støv af i et farligt tempo, løber ned af trapperne med lynets hast og stiger sågar ud af sengen hurtigt. Har faktisk engang glemt at låse hoveddøren da jeg gik hjemmefra, fordi jeg skulle gøre alting så filans hurtigt. Ikke særlig smart, nærværende eller gennemtænkt. Men hvorfor skal det gå så hurtigt? Og hvad får jeg ud af det?

Efter lidt analysering af det, kan jeg se at det eneste jeg får ud af det, er stress og manglende nærvær. Jeg glemmer simpelthen at lægge mærke til tingene omkring mig, fordi alting går så satans hurtigt! Jeg glemmer at trække vejret rigtigt, og får pisket en stemning op indeni, der ikke er sund. Men hvorfor er det, at jeg ikke bare slapper lidt af og tænker "Ahh hvor rart at han cykler langsomt foran mig. Så behøver jeg ikke okse derud af og blive knaldrød i hovedet."?

Gør du ting hurtig? Lægger du overhovedet mærke til det? Og er der noget du kan gøre langsommere, for at være mere til stede i nuet og være mere nærværende?

2 kommentarer:

  1. Jeg gør rigtig meget ligesom det du beskriver her og der er ingen tvivl om, at det slet ikke er sundt! Og hvorfor skal det dog også gå så stærkt? Jeg har slet ikke fået spurgt mig selv om det. Tak fordi du lige fik mig til at tænke over det:)

    SvarSlet
  2. Ja det er utroligt som livet bare kan flyve forbi os, uden vi egentlig ved hvorfor vi gør som vi gør. Håber du får en rigtig dejlig og langsom dag!

    SvarSlet