lørdag den 10. april 2010

Fritid og arbejdstid

Har du en klar opdeling mellem din fritid og arbejdstid? Eller flyder det hele sådan lidt sammen? Hvis du synes at du engang imellem har en tendens til stress, eller at du allerede er hårdt ramt, kan jeg anbefale dig

1) at opdele din dag klart og skarpt i arbejde/studie og fritid. Det er første skridt mod at komme ud af at lade arbejdet/studiet fylde alting. Og nej så når du måske ikke alt det du føler du skal nå. Men hvor meget af det er rent faktisk nødvendige ting? Og hvis der bare er for meget, så handler det her om at sige fra. Du må gøre dig klart for meget fritid du mener at have brug for. Dette er nemmere hvis man er småstresset end hvis det er helt galt.

2) at skrive ned hvad du rent faktisk bruger din tid på, i løbet af en fuld uge. Måske bliver du stresset fordi du er tidsoptimist og påtager dig for mange opgaver, måske er det fordi du overspringshandler for meget og derfor intet når, eller noget helt tredje. At skrive ned giver dig et overblik du kan bruge fremover, til at finde ud af hvor det er det går galt.

Give-away deadlinen er udskudt til på torsdag, så I kan stadig nå at deltage! Klik HER for at vinde Elizabeth Gilberts skønne bog "Eat, Pray, Love".

2 kommentarer:

  1. Du taler jo direkte til mig ;o) Sidder netop og arbejder fordi jeg besluttet at holde søndagen fri som i helt fri. Du har ret i det med opdelingen, men hvor ka' det være svært når kontoret er 'in house'.

    SvarSlet
  2. Den opdeling måtte jeg også ty til, da stress pludselig blev en del af mit liv for et par år siden. Og det virker!

    Dog har jeg nu, hvor jeg har skiftet job og branche, og fået et job som i høj grad også repræsenterer mig som menneske, oplevet en anden slags frihed, hvor jeg kan holde fri i "arbejdstiden", så længe mit arbejde bliver gjort! Det er en ny og utrolig givende verden for mig! Jeg havde utrolig dårlig samvittighed, den første dag, hvor jeg kom på arbejde kl. 11, og gik tilsvarende senere. Farvel til face-hours!

    SvarSlet